home healing het 'gesprek' mogelijkheden en tarieven cursus ervaringen over mij links en tips contact

Bij welke klachten is een behandeling geschikt?
Healing is geschikt bij de meest uiteenlopende klachten. Bij mentale klachten werkt het uitstekend, zeker in combinatie met het communiceren zodat het dier problemen, verdriet of trauma’s kan uiten.

De werking van een healing op een rijtje:
- Het dier raakt versneld opgehoopte stress kwijt
- Het is direct meer ontspannen
- Emotionele blokkades worden opgeheven
- Het dier komt mentaal meer in balans
- Blessures en wonden genezen sneller
- Lichamelijke klachten verbeteren of verdwijnen
- Healing versterkt de werking van alternatieve geneeswijzen
- Het dier herstelt sneller na een operatie
- Minder kans op bijwerkingen van de narcose
- Healing geeft ondersteuning rondom het sterven
- Healing geeft ondersteuning bij veranderingen zoals verhuizen, geboorte, afspenen of een andere eigenaar.                        
- Er ontstaat een betere band tussen dier en eigenaar

Healing brengt balans
Een dier heeft verschillende niveaus:
- Fysiek
- Mentaal
- Emotioneel

Door onevenwichtigheid in een van deze gebieden kunnen ziekten, kwalen en gedragsproblemen ontstaan. Healing biedt op alle niveau’s hulp te door de balans te herstellen. Door mijn handen bereikt de helende energie het dier. Ik werk intuïtief en zet verschillende technieken in uit drie krachtige healing-methodes: Quantum Touch, Reconnective Healing en Touch of Matrix. Door healing wordt het zelfgenezend vermogen van het dier gestimuleerd en geactiveerd. Blokkades verminderen of verdwijnen. Healing geeft rust en ontspanning. Tijdens de behandeling heb ik diep contact met het dier. Er is dan ook ruimte voor het uitwisselen van informatie; het communiceren. Er gaat informatie tussen ons heen en weer en ik vertaal dat richting eigenaar/verzorger.

Hoe werkt het?
Ik stem af op het dier, waardoor het trillingsniveau van de lichaamcellen van het dier wordt verhoogd. Hierdoor worden lichaamsweefsels en cellen in staat gesteld hun oorspronkelijke structuur weer aan te nemen. En zo wordt het genezingsproces in gang gezet. Het lichaam heeft een grote kracht om zichzelf te genezen. Ieder levend organisme bevat dit zelfgenezend vermogen. Een wondje krijgt een korstje, het korstje verdwijnt en de huid is weer hersteld. Gebroken botten groeien weer aan elkaar. Het zelfgenezend vermogen van een lichaam streeft ook naar een mentale balans. Vooral Touch of Matrix is een fantastische methode om in te zetten bij trauma’s en blokkades. Tijdens of na een behandeling kunnen emoties loskomen, bijvoorbeeld gapen, trillen, schudden. Hiermee wordt een proces van verwerken en loslaten ingezet.

Het dier geneest zichzelf, de healer schept alleen de voorwaarden hiervoor.
Bij lichamelijke klachten is een diagnose van een dierenarts aan te raden.
Maar juist bij vage klachten waar andere behandelwijzen niet helpen, biedt een healing vaak verlichting. Healing  kan ook plaatsvinden als er medicijnen gebruikt worden of als er andere medische behandelingen ondergaan worden. Het versterkt andere alternatieve behandelingen zoals homeopathie, osteopathie, chiropractie.

Na de behandeling
De healing werkt nog ruim een week door. Er komen afvalstoffen vrij die ook weer afgevoerd moeten worden. Het kan dat je dier meer drinkt en dus meer plast de dagen na de sessie. Soms is er een lichte toename van klachten (stijfheid, spierpijn) of is het dier erg moe.

Paarden
Na de healing is het prettig voor het paard als het die dag niet meer hoeft te werken. De dag erop kun je de training weer oppakken. Voor wedstrijdpaarden kan een ontspannende behandeling plaatsvinden op de dag voor de wedstrijd. Dan zijn ze nog heerlijk ontspannen op de dag zelf.

Honden en katten
Voor honden en katten gelden geen bijzonderheden na de behandeling.

NB:
Er zijn geen garanties te geven ten aanzien van ziekte en gezondheid. Het zelfgenezend vermogen van het dier wordt geactiveerd met hopelijk een goed resultaat. Er wordt door mij geen diagnose gesteld. Het heeft mijn voorkeur dat er bij aandoeningen contact gehouden wordt met reguliere dierenartsen.