home healing het 'gesprek' mogelijkheden en tarieven cursus ervaringen over mij links en tips contact

gelukkige hondoog paardenoog

gezonde hondkoeien

 

 

 

 

 

 

 


 

Ervaringen en reacties

In september is Stipje op onverklaarbare wijze overleden. Stipje was mijn poes die heel veel van knuffelen hield en tegelijk mijn steun en toeverlaat was, met name tijdens stressvolle periodes zoals tentamenweken. Ze zat dan urenlang op mijn schoot tijdens het leren. Altijd knuffelde ze vol overgave terug, en op een of andere manier had ik het gevoel dat we ook echt konden praten, dat ze begreep wat we zeiden. Sommige mensen hebben een band met hun hond of hun paard, niet zoveel mensen hebben dit met hun poes. Maar mijn band met Stipje was ook heel erg close. Stipje was een heel verstandige en slimme poes en lette altijd heel goed op. De schok was dan ook groot toen ze er niet meer was.
Ze is op het erf gevonden, maar er waren geen verwondingen te zien. Het is in september 2015 gebeurd, maar nog steeds heb ik het er soms moeilijk mee. Ze hoorde echt bij de familie. De grootste vraag voor mij was wat er in vredesnaam gebeurd kon zijn? Ik begreep het niet. Hoe kon Stipje overleden zijn? Het niet-begrijpen was iets wat regelmatig door mijn hoofd ging. Ik miste haar enorm en begreep het niet.

Tijdens het consult van Symone konden we contact krijgen met Stipje. Zij was er ook best van slag van, en zei dat ze me ook miste. Het bleek een ongeluk geweest te zijn, wat ze zelf ook niet begreep. Ze deed gewoon haar dagelijkse wandeling, een route die ze wel vaker nam. Toen was er ineens een grote klap. Een grote geruststelling is dat ze wel goed is overgegaan. Tijdens het consult had ik een foto van Stipje en was Stipje ook in de kamer. Symone vertelde dat een ziel altijd kan 'terug-tunen' op aarde. Dat je niet verdwijnt als je overlijdt, maar nu op een andere manier bestaat. Dat was een eye-opener voor mij. Ik kan Stipje eigenlijk niet missen, want ze is er nog steeds.. alleen anders. Dat ze niet meer in haar prachtige vachtje zit moeten we accepteren.

Vroeger fluisterde ik altijd tegen haar dat ik van haar hield met heeeel mijn hart, en dan boog ik helemaal over haar heen. Dit had ik niet tegen Symone gezegd, maar toen ik zei dat ik van Stipje hield, zei Symone dat Stipje aangaf dat ze ook van mij hield, 'met heeeel haar hart!' Ik kreeg het helemaal warm. Stipje kan ik niet meer knuffelen zoals vroeger, maar ze is nog net zo dicht bij mij. Het is een opluchting dat ik nu eindelijk begrijp wat er is gebeurd. Het is ook een opluchting dat Stipje er nog steeds is, maar dan anders. Ik ben gelukkig dat ze goed is overgegaan in de dimensie die wij de hemel noemen. Het is ongrijpbaar, maar wat ben ik gelukkig dat Symone mij door een stukje verwerking heen heeft geholpen. Symone, dankjewel!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik wil je bedanken voor gisteren. Ik ben dankbaar dat ik dit nog met mijn "oude" paardje heb mogen meemaken en het maakt mij een stuk zelfverzekerder dat wij goed voor haar zorgen en zij gelukkig is. Dat is natuurlijk waar je altijd je best voor doet. Fijn dat je jou gave met ons hebt willen delen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Catherine; Na een leuk mail contact heb ik gekozen voor een consult op locatie. Dit kon gelukkig al vrij snel omdat ik mij zorgen maakte over de gezondheid van mijn paard. Otti is 24 jaar en heeft het laatste half jaar veel problemen aan haar achterbeen gehad. De dierenarts is er meerdere malen bij geweest maar ik bleef het gevoel houden dat er toch iets niet helemaal goed zit. Verder zorg ik altijd met de beste intenties voor haar maar misschien zou Otti dingen graag anders zien. Altijd fijn om te weten.

En toen was het zover. Ik kon direct zien dat Otti contact maakte met Symone en zich op haar gemak voelde. Zij was erg rustig en zocht Symone zelf op. Zij leek vrijwel meteen te ontspannen en begon te kauwen. Symone vertelde dat Otti een gevoelig paard is en vaak de spanning van mij en mijn bijrijder voelt en voor ons reguleert. Dit doet zij graag voor ons maar moet zelf soms ook even ontladen en was dit nu aan het doen. Zij moest nog wennen aan deze stal. Zij staat hier nu 10 maanden. Zij wilde niet klagen maar wilde wel even delen dat zij nog moet wennen en het wel een hele verandering is na 10 jaar bij haar vorige eigenaar gewoond te hebben. Zij is wel tevreden over de stal. Buiten zijn maakt haar erg gelukkig en op deze stal is zij de hele dag buiten tot de zon onder gaat. Dat vindt zij fijn. Zij is tevreden hoe wij voor haar zorgen en geniet van de aandacht. Zij houdt net zoveel van mij als ik van haar. Ontzettend fijn om te horen.

Zij laat het niet snel merken als zij lichamelijke klachten heeft, ook omdat zij voelt dat ik mij snel zorgen maak. Symone gaf aan dat er waarschijnlijk wat slijtage bij haar schouders was en dat zij haar rechter achterbeen meer belast. Niets om druk om te maken, hoort ook bij het ouder worden. Dat was een geruststelling voor mij. De klachten rondom haar been, o.a. mok, hebben waarschijnlijk meer met haar weerstand te maken. Otti vertelde nog dat zij het fijn vindt om in de winter "warme" dekens op te hebben omdat zij het wat sneller koud krijgt. En dat zij niet van gekke fratsen, verrassingen, houdt. Gewoon lekker rijden en tutten is goed voor haar.

Symone had nog wat bruikbare tips voor onze omgang met Otti en heeft Otti een healing gegeven. Het was echt bijzonder om te zien hoe het contact tussen Otti en Symone verliep en fijn om te weten wat Otti vindt en graag wil. Het is zeker een verrijking in mijn band met Otti en ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit moment met Otti gehad heb. Ik kan dit iedereen aanraden. Ik zal Symone zeker nog een keer in de toekomst vragen voor een healing voor Otti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Barbara: Ruim 2,5 jaar geleden merkte ik dat er 'iets' niet lekker zat bij mijn paard. Volgens deskundigen was er niks aan de hand, was ze lui, werd ze ouder, niks om me zorgen te maken. Toch zat het me niet lekker. "Kon je maar praten!", dacht ik en zodoende heb ik bij Symone een consult aangevraagd.

En ja hoor, het paard zat helemaal niet lekker in haar vel. Zat vast, was scheef, had pijn en worstelde zich door elke training... Op advies van Symone heb ik verschillende (andere) deskundigen erbij gehaald en ze bleek artrose in beide voorvoeten en een hypermobiel SI gewricht te hebben. Hierdoor zat haar hele rug vast en kon ze haar lijf niet meer verantwoord gebruiken. Daarnaast een gevaarlijk tekort aan rode bloedcellen. Ander beslag, supplementen, medicatie en regelmatig een bezoek van de fysio\osteopaat\chiropractor deden al wonderen. Onze hele training is omgegooid en ik merkte aan mijn paard dat we langzaam maar zeker de goede kant opgingen. Ze werd weer levendig, werklustig, jolig, eigenwijs en soms ook weer stout... Helemaal mijn paard! ;-)
Ook omdat ikzelf wat in de lappenmand heb gezeten, duurde de revalidatie wat langer dan gepland. Laatst heb ik aan Symone nogmaals een consult aangevraagd omdat ik graag heel zeker wilde weten of Viva wat meer training ook al echt aankon. Wat was ik blij met het laatste verslag! Mijn paardje is weer helemaal in haar element, is fit, in haar hummetje en vind haar leven zelfs een beetje saai worden.... Ze wil graag weer aan het werk! En hoe... Ze loopt als een trein; dressuurmatig pakt ze alles weer supersnel op, en voert nu zelfs moeilijkere oefeningen met gemak uit, die we voor de blessures niet eens reden. Voor oktober hebben een lange afstandsrit gepland en ook die training pakt ze gemakkelijk op. Ik moet er zelfs voor waken niet teveel te doen!

Ik ben zó blij dat ik destijds onder het mom van: "Baat het niet, dan schaadt het niet" toch een consult bij Symone heb aangevraagd! Wie weet hoe mijn paard erbij had gelopen als ik níet naar mezelf (of eigenlijk mijn paard) en wél naar de deskundigen had geluisterd... Misschien wel helemaal niet meer...
Lieve Symone, bedankt voor je duidelijke en eerlijke consulten en verslagen. Ik merkte dat mijn paard echt baat had bij de healings en het leek ook elke keer of ze opgelucht was dat ze via jou had door kunnen geven wat er bij haar speelt. Dankzij jou heeft Viva zélf aan kunnen geven wat er speelt, hoe zij zich voelt en waar ze het meest mee geholpen is. Ze had in grote lijnen de regie over haar eigen herstel op deze manier. En dat is uiteindelijk toch ook wel hoe ze het allemaal het liefste heeft.... Mijn Viva de Diva! ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het is alweer een poosje geleden dat je een communicatie en healing hebt gedaan bij mijn katten; Molle en Moos. Mijn paard King kreeg een consult op afstand.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het als heel bijzonder en waardevol heb ervaren.

Zo trof ik mijn paard King een stuk rustiger aan in zijn stal en eet hij nu wel zijn hooinet helemaal leeg, waar hij voorheen amper op de helft kwam. Zelf kan ik inmiddels heel veel met hem. Ik merk dat hij niet altijd vertrouwen heeft in andere mensen die een andere manier van omgang hebben met paarden als dat ik die zelf heb. Dit merk ik inmiddels ook aan hem en het is nu voor mij beter zichtbaar hoe hij dat uit. Ook is het voor hem belangrijk om samen met andere paarden te staan, ik ben al enige tijd op zoek naar iets geschiktst maar het is nog niet zo snel gevonden. Ondanks dat blijf ik mijn best doen en ga ik bijna dagelijks naar hem toe om hem weer even lekker buiten te laten spelen ook al is het weer slecht. Mede omdat hij via jou heeft aangegeven dit nodig te hebben.

Wat betreft de poezendames, wat een verandering heb ik waargenomen! Vooral bij Moos als er nu mensen op bezoek komen. Zoals gister toen een vriendin van mij hier was. Normaal kroop ze weg of zat ze op de krabpaal om er niet vanaf te komen totdat het bezoek weg is. Nu kwam ze die vriendin van mij spontaan begroeten. Ook heb ik nu de hele dag een bakje met eten staan. Dit was in het begin wel even aftasten vooral met Molle. Ik moet zeggen dat ze het goed doet. Af en toe heeft ze nog momenten dat ze begint te schransen. Dan zeg ik tegen haar dat niet alles in 1 x op hoeft en loop ik zelf de keuken uit. Niet veel later volgt ze mij. Als ik dan blijf staan heb ik het idee dat ze door blijft gaan. Het zal nooit een hele slanke poes worden, maar ja daar heeft ze de bouw ook niet naar. Wat ik nog het meest bijzondere vind is hoe zij mensen zo snel kunnen doorzien en allang door hebben dat het niet goed zit, hier moet je dan zelf nog achterkomen.

Het was voor mij een zeer positieve ervaring en zal jou hulp vast en zeker nog vaker inroepen. Nogmaals onze hartelijke dank, King, Molle, Moos en Marjolein.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb inmiddels een consult op locatie gehad met mijn paard evenals een consult op afstand. Bij het consult op locatie was het erg bijzonder om te zien wat er gebeurde tijdens de healing. Mijn paard, die toch wat sceptisch kan zijn als je hem benaderd en zijn box in gaat, liet zijn hoofd zakken en leek even in een diepe slaap te zijn verzonken. Zijn ogen gingen er bij vlagen bij dicht. Dat is voor zijn doen heel bijzonder, want hij is altijd zo nieuwsgierig en aanwezig en als je in zijn box staat dan laat hij je normaliter niet zo gauw met rust ;).

Ik kan me echt heel erg goed vinden in wat Symone heeft verteld, of beter gezegd, wat mijn paard heeft verteld (zowel op locatie als in het verslag). Zeker over hoe zijn leven was en hoe het nu is. Mijn paard heeft weliswaar o.a. aangegeven dat hij me erg lief vindt en dat hij het leuk vindt om zo belangrijk voor mij te zijn, maar hij heeft me ook een spiegel voorgehouden; ik maak me veel te veel zorgen om hem, ben nog veel te veel bezig met zijn leven zoals het was, voordat hij bij mij kwam. Dat brengt, van mijn kant uiteraard onbedoeld, negatieve energie naar hem over. Symone slaat vaak de spijker op zijn kop en weet de ervaringen van je paard goed te vertalen. Leuk, ontroerend, leerzaam en ook confronterend. Aanrader!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb Symone gevraagd voor een consult, omdat ik geen contact kreeg met mijn paard Charlie. Ik heb Charlie sinds twee jaar en heb hem zelf beleerd. Hij heeft door zijn ouders (painted black x donnerschlag) best een pittig karakter. Ook in het land is hij een stille leider, maar kan met heel veel paarden door een deur. Maar buiten dat alles miste ik contact. Hoewel elk ander paard je echt aankijkt of laat zien dat hij blij is je te zien, keek Charlie juist weg. Liet zich wel poetsen, maar zocht geen contact. Ik ben een enorm gevoelsmens en weet niet hoe je dat moet uitleggen, maar er was geen lijntje. Dit trok ik mezelf heel erg aan en twijfelde aan mezelf of ik voor hem wel de juiste persoon was. Daarbij was hij ergens niet helemaal goed, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen. Iedereen gaf aan dat hij goed liep, maar al een hele tijd zei iets in mij dat er iets mankeerde.
Toen kreeg ik na contact met Symone en het sturen van een foto haar verslag over de mail. Dit duurde even, maar na de reading begreep ik gelijk waarom. Ik vind Symone heel erg goed in wat ze doet. Ik dacht iets over Charlie te weten te komen, maar Charlie heeft letterlijk mijn hele ziel en zaligheid bloot gelegd in de reading.
Hij vertelde hoe ik als persoon in elkaar zat en dat hij mijn gedachten niet kon lezen en volgen en dat ik hooggevoelig ben. Ook over mijn zelfbeeld en dat ik veel te lief was. Altijd maar rennen voor een ander en niet aan mezelf denken en nog zoveel meer. Ik heb met open mond het hele verslag gelezen. Niet 1 keer maar wel 5 of 6 keer. Super confronterend, maar letterlijk elke zin en woord klopte. Hij heeft mijn ogen geopend.

Charlie gaf aan dat hij echt behoefte had aan leiding, consequentie en regels. Ik dacht veel te veel in mensen emoties. Als je je paard op zijn plek zet op het juiste moment met een korte maar zeer duidelijke correctie doch vriendelijk en daarna gewoon weer doorgaat met wat je aan het doen bent, werkt dat duizend keer beter. Het is voor mij heel moeilijk mijn gedachten onder controle te houden. Ik heb ADD en dan heb je chaos in je hoofd. Dit is voor Charlie heel lastig te volgen. Ik probeer daarom als ik op hem zit veel meer vanuit gevoel en zicht te doen en niet gaan twijfelen over welke oefening ik mee zal pakken.
Door zijn blessure die ook in de reading naar voren kwam en ook geheel klopte ben ik heel veel grondwerk gaan doen. We hebben enorm veel gespeeld, waardoor ik ook heel duidelijk de leiding kon nemen, maar ook veel meer over zijn leergedrag te weten kwam. Het heeft enorm geholpen om een veel sterkere band te krijgen en zal dan ook altijd met hem blijven spelen in combinatie van mijn rijden. Ik heb aan Charlie echt een maatje voor het leven gevonden, die mij met beide benen op de grond houdt en ben Symone enorm dankbaar dat ze ons geholpen heeft elkaar te begrijpen. Daarbij is Charlie ook weer helemaal genezen van zijn kleine blessures en ga ik met een mooi vooruitzicht het nieuwe jaar in. Groet Marscha.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al een tijdje volg ik je op Facebook. Wat een prachtige dingen gebeuren er. Reden voor een consultaanvraag op afstand voor mijn hondje Bimbo en aan je te vragen of ze je kan vertellen waarom ze zo (over) waaks is en of een dagje extra werken voor haar geen probleem is. Ik kreeg een uitgebreid 'gespreksverslag'. Heel erg waaks, want ik had immers o.a. eens tegen haar gezegd dat ze op het huis moest passen (klopt!) en een dagje extra werken was geen probleem. Ze vertelde dat ze thuis haar veilige haven had en diep kon slapen om zo bij te tanken van alle hectiek in huis. Zo fijn, want nu kan ik zonder schuldgevoel weg. Geraakt was ik door het feit dat Bimbo je heel persoonlijke dingen kon vertellen over mijn valkuilen. Mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel, het stellen van grenzen en het moeten doen van dingen tegen mijn natuur in. Dat je beestenkind je zo goed kent, je bijstaat en je daar op wijst vind ik zeer bijzonder. Je gaf Bimbo een healing. Dat hebben we gemerkt en ik dacht glimlachend aan alle foto's die ik voorbij heb zien komen van paarden in volledige ontspanning. Een onbetaalbaar cadeau voor mijn Bimbo en zeker ook voor mijzelf. Dankjewel Symone, ik kom graag weer eens bij je terug. Opdat je dit bijzondere werk nog maar lang mag, kan en wil doen. Liefs, Daan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het gesprek met onze pony was zeer emotioneel, want de pony vertelde dat 's nachts iemand op stal kwam en haar misbruikte. Toen de pony dat vertelde, begon ze helemaal te beven en ook mijn dochter die haar hand op de pony had liggen kreeg ontzettende buikpijn. Toen dit eruit kwam vielen alle puzzel stukjes in elkaar, want tijdens het uitmesten in de afgelopen maanden, vonden wij stokken, lege flessen, stenen en het opstap krukje in haar box. We dachten dat misschien een van de kinderen die daar rond lopen het niet zo leuk vonden dat mijn dochters een eigen pony hadden en dat ze het daarom deden. Tevens merkten we ook dat het gedrag van de pony veranderde, ze werd minder vriendelijk en op sommige dagen had ze door haar hele box gepoept, terwijl ze dat eigenlijk bijna nooit doet. Ze poept altijd rechts achter. De pony vroeg herhaaldelijk of wij het nu wisten en Symone bevestigde dat. Nu hebben we sloten op de deuren en camera bewaking. Dus 's nachts komt niemand meer binnen. De pony is een stuk rustiger en veel vriendelijker geworden en poept nu weer keurig achterin haar box. Heel erg bedankt Symone!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anja vertelt: Op een dag krijg ik van iemand een aanbod om mijn paard bij haar te stallen. Deze stal sluit meer aan bij mijn gevoel hoe je een paard moet verzorgen. Ik twijfel hier wel aan om deze keuze te maken, omdat dit heel anders is als waar hij nu staat. Door mijn twijfel over wat ik moet doen geeft iemand mij de tip om bij Symone een healing te doen, zodat zij aan mijn paard kan vragen of hij het ook echt graag wil? Ne enige tijd kreeg ik de mail van Symone met de antwoorden en verhalen van mijn paard. WAT EEN BIJZONDERE ERVARING………. het was net of mijn paard tegen mij praatte. Door haar bevindingen heb ik mijn keuze gemaakt. Ik ben hier heel erg blij mee en mijn paard ook. Het verhaal van Symone gaf voor mij de doorslag om te gaan veranderen van stal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb bij mijn ruin van 9 jaar een consult op afstand laten doen. Hij reageerde al een hele tijd op het zadelen door met zijn hoofd te schudden. Ik had het zadel al na laten kijken en een nieuwe singel en betere pad gekocht, maar het probleem bleef. Symone heeft via de foto contact gezocht en mijn paard gaf aan dat het zadel net achter de schoft knelde, ik had hier geen informatie over gegeven. Ook gaf ze enkel aandachtspunten in zijn lijf aan. Zijn karakterbeschrijving was zeer treffend. Nadat ik een uitgebreid verslag gekregen had heb ik wederom een zadelpasser laten komen en wat bleek, het zadel knelde toch, net achter de schoft! Ook heb ik iemand die cranio sacraal behandelingen geeft gevraagd en die voelde dezelfde punten in zijn lijf die Symone ook had aangegeven. Ik ben erg blij dat ik een consult aangevraagd heb en mijn paard geloof ik ook, want ik krijg sindsdien een lief, zacht hinnikje als ik bij hem kom. Ik hoop dat je nog veel dieren mag helpen en ik maak graag nog eens gebruik van je diensten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ferial en Joyce: De eerste keer hebben we je thuis ontvangen voor onze drie merrie's. Het was een bijzondere ervaring en geweldig om te zien hoe verschillend de paarden op jou aanwezigheid reageerden. De ene wilde eerst van mij weten of het goed was dat jij er was en na de uitleg dat ik het consult had geregeld kon je super met haar werken. De ander was eerst even wat onwennig maar draaide ook al snel bij en de derde vond het meteen super leuk en stond er helemaal voor open. Bij alle drie geldt dat we erg blij zijn met het consult, erg verhelderend en bijzonder. En wat genieten ze toch altijd van de healing! De avond en zelfs de dag na jou bezoek, voel je de rust en balans in de dieren en door de hele stal hangen. Je eigen gevoel en begrip is nadat jij bent geweest veranderd naar de paarden, je begrijpt ze dan beter. We waren ook erg blij dat je ervoor ons en onze paarden was na de brand. Ze waren overstuur en van slag ze wilden niet eten. Na contact te hebben gehad met jou en je ze meerdere keren op afstand healing gaf zag je ze rustiger worden en de eetlust kwam terug. Zo hadden we nog vaker contact met jou voor onze paarden en inmiddels hebben we al veel inzicht gekregen hoe zij de wereld zien. We willen je bedanken voor de zorgvuldigheid waarmee je de consulten doet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arlette: Een consult over de hond van een vriendin van mij had mijn interesse zodanig gewekt dat ik voor mijn paarden en pony's graag een consult per dier wilde. Inmiddels heeft Symone al een aantal consulten op afstand verzorgd. Zeer treffend beschrijft zij het denken en doen van de paarden en geeft zij via hen handvatten aan mij om bijvoorbeeld goed na te denken om de trainingen wel of niet aan te passen of dat er een arts (op welk vlak dan ook) naar een paard moet komen kijken. Ik ben ervan overtuigd dat Symone iets kan toevoegen aan het omgaan met je dier(en). Symone maakt je bewuster van goede en minder goede handelingen als diereneigenaar. Zij beschrijft op sympathieke wijze de dingen zoals ze het via het dier doorkrijgt. Als je je dier, na consult, observeert (bewust en onbewust) dan zie je soms (kleine) veranderingen in gedrag. Eén van mijn dierbare paarden heeft zich veel opener en energieker opgesteld, één van mijn merries is niet meer zo gevoelig bij de staart en omgeving zodat ik haar normaal kan aanraken, lees: masseren en borstelen zonder dat zij haar staart knijpt. Zo heeft één van de pony's haar hoofdje niet meer tijdens de galop tussen haar voorbenen geworpen zodat de ruitertjes weer ongedwongen kunnen rijden en er niet meer afvallen. Wanneer je in de ogen van je dier kijkt zie je de verschillen op mentaal vlak en via kleine handelingen en reacties/aanwijzingen van je dier op fysiek vlak. Voor degene die voor hun dieren meer willen betekenen is een consult van Symone heel interessant. Het kan voor een aangename positieve ontwikkeling van mens en dier zorgen waar beide echt iets aan hebben. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat Symone vanuit een goed en oprecht hart zeer boeiende consulten geeft.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tamara: Ik heb Symone twee jaar geleden leren kennen. Ik ervoer steeds weerkerende problemen met één van mijn paarden en aangezien ik sterk geloof dat ook dieren een karakter, mening en ziel evenwaardig als de onze hebben, wou ik hem een kans geven zich te kunnen uiten op een mensen-manier. Symone was daar het ideale medium voor. Ze heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik meer inzicht kreeg in zijn karakter, ook lichamelijke problemen zijn naar boven gekomen. Lichamelijke problemen die daarna ook zijn bevestigd door de medische kant. En even belangrijk, mijn paard en ik zijn sindsdien nog meer naar elkaar toegegroeid. Ik was zo tevreden en enthousiast dat ik ook mijn andere paard en mijn konijn de kans wilde geven hun zegje te doen. Ook bij hen kwamen er verrassende, leuke en soms ook emotionele zaken naar boven. Zaken die Symone onmogelijk zelf kon weten, mocht je nog twijfelen aan haar gave ;-) Ik laat nu ieder jaar - of na een ingrijpende verandering - mijn dierenvrienden aan het woord en kan dit alleen maar als een enorme verrijking zien. Een verrijking die ik iedere dierenvriend ten zeerste aanraden zou!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inez: Toen Symone met haar behandeling begon vertelde mijn oude merrie niet over zichzelf maar over een ander paard in haar kudde. Ze vond dat die de behandeling meer nodig had want het leek alsof ze tegen hoefbevangenheid aan zat. Dit was erg nuttig om te horen, want je zag er nog niets aan. Dit paard was eens eerder hoefbevangen geweest, maar dat kon Symone niet weten. We hebben haar direct van de wei op de paddock gezet en het is allemaal goed gegaan. Toen was mijn merrie zelf weer aan de beurt. Ik zag hoe ze reageerde op de healing, ze stond er loom en slaperig bij terwijl ze normaal heel alert is. Symone kon haar karakter voelen en dat was interessant om te horen. Mijn paard was een soort moeder van de kudde. Omdat ze wat ouder is rijden we niet meer maar dat vond ze niet erg. Het verzorgen van de anderen is nu haar taak, zei ze. Ik zie haar nu met heel andere ogen. Wat ik van het consult met Symone heb geleerd is dat de paardengroep met elkaar in verbinding staat en ze alles aanvoelen. Het was een mooie ervaring en ik kan het iedereen aanraden om zo zijn paard(en) beter te leren kennen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Willemijn: Toen mijn mooie friese merrie een klein jaar geleden kreupel raakte en de kliniek met een (foute) diagnose kwam, waarbij Flicka afgeschreven werd ben ik de strijd zelf aangegaan. Ik ben gaan zoeken in het natuurgeneeskundige circuit. Met behandelingen van bloedzuigers (duitse therapeut), homeopathie en chinese kruiden heb ik inmiddels weer een gezonde, energievolle merrie. Tevens ben ik naar een andere kliniek gegaan en heb daar een juiste diagnose verkregen. Haar beperkingen heeft ze door een aangeboren afwijking maar voor nu rijden wij samen nog steeds lekker door de bossen!
Naast alle fysieke behandelingen heb ik ook contact gelegd met Symone. Het verslag wat zij mij over Flicka stuurde was ontroerend en alles wat er in stond was herkenbaar in mijn merrie. De verlatingsangst die ze had, de pijn die ze had in haar rechterachterbeen maar ook een heel stuk dankbaarheid van Flicka naar mij toe werd duidelijk. Dit was zo prettig te horen. Tevens vertelde Symone mij iets heel belangrijks namelijk dat ik de trailer rechts achter in de gaten moest houden. Ik ben gaan kijken en zag dat de band iets zacht was. Niets verontrustends, dacht ik. Een paar weken later reden wij naar het bos en hadden wij een heel zachte band (ik lette namelijk steeds op de rechter-achterband door Symone). We zijn direct naar de garage gegaan (met paarden en al), en daar werd duidelijk dat de band lek was maar dat de achterste as ook doorgezakt was. Wat een schrik! Gelukkig dat de band dit aangaf. Hierdoor is de as net niet geknapt en kon ik mijn trailer laten repareren en zijn er geen nare ongelukken gebeurd.

Flicka heeft een periode om de paar weken healing op afstand gehad van Symone. Ik merkte elke keer weer een grotere rust bij haar. Van een nerveuze merrie die niet stil wilde staan veranderde ze in een rustig paard. En dat is ze tot de dag van vandaag nog steeds. Tevens nam haar pijn af, ze leunde weer meer op haar been en belastte hem goed. Helaas is Flicka in dat jaar nog 3 keer kreupel geweest (dit is ook te verklaren vanuit haar aangeboren afwijking) waardoor ik de laatste keer zelf met de handen in mijn haren zat. Was dit nu misschien dan toch het einde?

Symone deed een consult op afstand en maakte een fijn , ondersteunend en liefdevol verslag waarin ik met rust naar de eventuele dood van Flicka toe kon leven. Symone gaf daarbij ook aan dat het nu misschien nog niet het moment was. Ook vertelde ze mij hoe Flicka alles ervaarde, de pijn, het verdriet (van mij) en dat ze zo dankbaar is dat ze nog bij me kan zijn. Gelukkig kwam Flicka met alle middelen en zorg na 3 weken weer uit de kreupelheid en gaat het momenteel super goed met haar. Ik weet van de arts, en ook van Symone, dat ik niet voor heel lange tijd met Flicka samen zal zijn. Eens zal de afwijking haar fataal worden. Maar zoals het nu gaat zijn wij beiden heel erg blij. Als het moment komt weet ik dat Symone mij en Flicka kan helpen bij het afscheid nemen. Ik realiseer me door haar verslag dat de dood voor een paard heel natuurlijk is en dat Flicka het eens is met elke keuze die ik zal maken. Voor nu denk ik er niet aan want het gaat goed met Flicka!
Mijn verslag zal misschien niet 1 van de meer positieve verhalen zijn omdat ik ook over het eventuele heengaan van mijn merrie schrijf, maar ook dit hoort erbij. Toen mijn stalgenootje vorige week te maken kreeg met het heengaan van haar paard heb ik ook haar vertelt over Symone. Naast de healings die ze doet voor paarden die wel een toekomst hebben en beter zullen worden van de healing, vind ik Symone ook geweldig fijn in rouw ondersteuning, het proces naar de dood toe en het aangaan van je eigen pijn en verdriet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samantha: Vorig jaar ben ik voor het eerst in contact gekomen met Symone, ik had een nieuw paard gekocht die erg veel stress had op wedstrijden en dan zo bang was dat we niet eens in de buurt van de ring konden komen. Op een buitenconcours liep het zo uit de hand dat ik direct contact heb gezocht met Symone. Zij deed een consult op afstand met hem.

Hieruit bleek dat mijn paard veel mee gemaakt heeft en verschillende eigenaren heeft gehad die hem niet altijd met respect behandeld hebben. Hierdoor was hij het vertrouwen kwijt in de mens. Wij waren op de goede weg om een goede band op te bouwen samen. Alleen had hij ook veel last van mijn zenuwen en gebeurtenissen uit mijn verleden waar ik onbewust nog erg mee zat.
Ik heb het verhaal van mijn paard met tranen in mijn ogen gelezen, ik kon me niet voorstellen dat mijn paard deze persoonlijke dingen uit het verleden kon vertellen. Het klopte precies. Hierdoor ben ik mijn paard met andere ogen gaan bekijken en is onze band nog sterker geworden. Ook op wedstrijden gaat het een stuk beter. Wij begrijpen elkaar!!
Ook toen Baroqu koliek kreeg, heb ik de hulp van Symone ingeroepen. Hij had een verstopping en de dierenarts is drie dagen bij hem geweest met medicatie en paraffine. Hij heeft hier een behoorlijke klap van gehad. Symone heeft hem healing gegeven om zich beter te voelen. Ik zag hem met de dag fitter worden.

Ook mijn honden konden niet achter blijven. Mijn Amerikaanse Stafford Hummer kreeg ik als pup van 8 weken oud in huis. Hij was verstoten door zijn moeder is met 5 weken bij een gezin terecht gekomen, die hem niet wilden houden. Het was een erg drukke hond, die nergens zijn aandacht lang bij kon houden. Ook tijdens het communiceren met Symone was het moeilijk contact krijgen omdat hij snel afgeleid was. Ze vertelde dat we hem moesten zien als een kind met adhd en autisme. Hij had rust en regelmaat nodig. Dan vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. We weten nu dat we anders met hem om moeten gaan. Ook was hij bang dat hij weer weg moest, hij hoeft hier niet bang voor te zijn. Bij ons gaat hij oud worden!!

En dan mijn Cane Corso Jayro, hier heb ik lang mee gewacht. Ik was toch een beetje bang voor zijn verhaal. Ook hem hebben we als pup gekregen hij is inmiddels 6 jaar oud. Hij is 4 keer geopereerd aan zijn kruisbanden en meniscus. Hij heeft het echt zwaar gehad. En dan krijg je er een pup bij die erg druk is en veel aandacht vraagt. Dan komen steeds de zelfde vragen boven, hebben we hier wel goed aan gedaan? Vind Jayro het wel leuk? Bang voor het antwoord, toch maar met deze vragen naar Symone. En dan lees je dat hij de aandacht van vroeger mist, maar niet wil dat Hummer weg gaat. Dat is toch even slikken, hier was ik een beetje bang voor. Blij dat hij Hummer accepteert zo als hij is, en dat hij hem begrijpt. Maar toch......... Hij gaat nu vaker alleen mee naar stal, en we knuffelen extra vaak. Ik ben blij dat ik hem ook een kans heb gegeven om te zeggen hoe hij zich voelt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We zijn inmiddels een maand verder sinds je bij ons binnenstapte en met de honden in contact ging. Het ging allemaal natuurlijk en vanzelf. Onze onzekerheid is hiermee gestopt en we gaan meer begrijpend met onze oude hondjes om. Ze zijn er allebei nog, maar weten dat we al vrij snel van onze Mickey afscheid moeten gaan nemen, we zijn oplettend en begeleiden hem met veel liefde, zoals hij ons zijn liefde al bijna 15 jaar heeft gegeven. Max blijft nog wel een tijdje, hij is inmiddels ook doof en hij is tot rust gekomen, waarschijnlijk omdat we hem ook beter zijn gaan begrijpen over wat hem bezig houdt. Hij is veel minder angstig geworden en het lijkt alsof hij zich erbij neerlegt, dat hij niet het huis en ons hoeft te beschermen in zijn eentje, maar dat wij er zijn om dat te doen. Kortom, Symone, het gaat goed en het was fijn om je in ons midden te hebben, alsof je er al altijd was. Met hartelijke groeten, Harry en Anneke

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anita: Toen ik mijn paard September onverwachts moest verkopen en een half jaar later weer met hem in contact kwam, vond ik het vreemd dat hij mij niet leek te herkennen en gespannen reageerde. Ik dacht dat hij niet goed in zijn vel zat. Om het zeker te weten vroeg ik Symone om een reading en healing van mijn lieve ruin. Het bleek dat ik gelijk had; hij was behoorlijk depressief en heeft aan Symone uitgebreid zijn verhaal kunnen doen. Zij kon hem op haar beurt duidelijk maken dat ik er weer was voor hem en hem een uitgebreide healing geven waarvan hij aangaf hier veel baat bij te hebben. Ik was enorm verrast en geraakt door de hoeveelheid informatie die September aan Symone gaf en vooral door zijn intelligente kijk op mij, zijn (manege-)omgeving en de wijze van werken van de mensen aldaar. Zijn verhaal was desalniettemin somber. Hij bleek zelf een zware klap te hebben gehad door mijn plotselinge vertrek en wist dat ik het net zo zwaar had gehad. Wat ik heel bijzonder vond is dat hij vertelde dat hij mij in de maanden na mijn vertrek 's nachts vaak had geroepen, terwijl ik in diezelfde periode steeds over hem droomde en mij intuïtief had afgevraagd of hij mij soms 'riep'. Ondanks het feit dat mijn paard het moeilijk bleek te hebben was ik toch erg blij met de bevestiging dat mijn vermoeden bleek te kloppen en dat het er niet aan lag dat September mij niet meer wilde kennen. Hierdoor kreeg ik nieuwe moed om door te gaan en hem zo goed mogelijk te steunen met veel begrip en geduld. Na dit eerste consult heeft September elke paar maanden een reading en healing gehad en knapte hij zienderogen op. Hij is weer alert en nieuwsgierig en soms lekker eigenwijs. Wat mij het meest plezier doet is dat hij weer steeds meer contact maakt met mij, blijk geeft dat hij me kent en weer aanhankelijk durft te zijn. Toen ik gister in de wei kwam herkende hij mij, hief zijn hoofd met een ruk op en kwam naar mij toe voor het eerst zolang ik hem ken. Dat was een enorme beloning voor alle inspanningen door mij en Symone; het gaat weer goed met September.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Martine: Mijn ervaring is dat mijn gevoel heel erg bevestigd werd. Ook heb ik het idee dat mijn paard een stuk blijer is. Je reading heeft mij net het zetje gegeven om meer om mezelf te denken. Mijn paard gaf aan dat hij wel met een iets mindere verzorging kan doen zodat ik beter voor mijzelf kan zorgen. Hierin heb ik het idee dat hij een ander belangrijker vind dan zichzelf. Ook hier herken ik een stukje van mezelf in. Wat ik ook zo mooi vind aan het geheel is dat ik mijn paard er echt in herken. De manier hoe het in het verslag staat is ook precies hoe hij is. Al met al vond ik het een prachtige ervaring en over een tijdje zou ik graag nog een vervolg consult willen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sandra: Ik heb het verslag met kippenvel gelezen. Het klopt precies, mijn gevoel wordt bevestigd. Heel erg bedankt alvast voor alles. Het geeft heel veel duidelijkheid. Carola: Mijn paard Indy begon ineens licht te kreupelen rechtsvoor en dat ging maar niet over. Na ongeveer 4 weken rust en zelfs 1,5 week stalrust ging het nog steeds niet beter en heb voordat ik de dierenarts belde eerst contact opgenomen met Symone, omdat ik wilde weten wat Indy zelf voelde. Ik had verschillende site's bekeken en Symone's site sprak me enorm aan. Symone is een gesprek aangegaan met Indy en ze gaf meer klachten aan dan dat ik dacht dat ze had, daar schrok ik wel een beetje van. Diezelfde dag heeft Symone haar een healing gegeven.De dierenarts ontdekte lichte artrose in haar kogel en ze heeft een spuit en wat pijnstillers gekregen. Maar Symone had ook klachten in haar nek en schouder en achter het zadel van Indy doorgekregen en daarom heb ik nog een osteopaat laten komen. Alle punten uit het verslag klopten. Heel lief van Symone dat ze Indy intussen nog een extra healing heeft gegeven. Ik ben blij dat Symone een reading heeft gedaan, anders had ik nooit geweten waar ze nog meer last van had. We hebben alles inmiddels weer rustig opgebouwd en vorige week alweer heerlijk een buitenritje gemaakt. Mocht er weer iets zijn met Indy, dan schakel ik Symone zeker weer in!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nina: Ik kwam bij Symone terecht na een tip van een tevreden vriendin die ook een consult had laten doen. Dit leek mij ook wel wat. Ik wilde graag weten wat er in Vic haar hoofdje omging. Daarnaast was ik benieuwd waar het staken tijdens het longeren vandaan zou komen. Mijn vragen had ik opgestuurd en toen gewacht op antwoord. Spannend was het zeker dat iemand met jou paard gaat "praten". Toen kwam het mailtje van Symone binnen. Een mooi verhaal over je eigen paard. Bijzonder om te lezen. Het staken bleek te komen door een zere heup. Daar konden we wat mee! Tevens wist Symone exact te vertellen wat er mis was met het hooi. Dit klopte precies. Dat was voor mij een signaal dat er zeker een communicatie had plaatsgevonden tussen hen twee. De karakteromschrijving vond ik ook mooi om te lezen. Sommige dingen moest ik wat langer over nadenken. Dingen waarvan ik denk, dat je ze meerdere keren moet lezen en misschien pas in de toekomst kan plaatsen. Bijzonder dat Symone opnoemde dat Vic na de wisseling van stal, meer buiten stond en daar blij mee was. Hier heb ik namelijk niks over gezegd. Verder heeft het mij meer inzicht gegeven in wat mijn paard nodig heeft wat betreft andere paarden, en in de omgang met mij.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monique; Ik heb Symone haar hulp ingeroepen omdat ik graag wat meer inzicht wilde in het welzijn van mijn 11 jarige ruin Gandhi. Dit was het begin van een reeks mooie belevenissen en een betere informatie uitwisseling tussen ons. Hoewel al lang duidelijk was dat hij een vriendelijk dier is, was hij nooit knuffelig. De dag nadat Symone met hem gebabbeld bleek te hebben, kreeg ik zomaar iets wat leek op een kus! Het was heerlijk om in een helder verslag te lezen over zijn pijntjes, karakter, gedrag, hoe moeilijk gedrag te beïnvloeden, zijn gevoel over mij en mijn hart brak over zijn verdriet en spanning van een heel leven.... Na de healing heb ik hem zien veranderen van een introvert paard naar een meer expressief dier dat me laat zien wat er speelt en we worden er samen beter van. Alsof dat niet genoeg is deed ik een noodroep aan Symone omdat Gandhi wegens agressief gedrag de kudde van 4 uit zou moeten...nooit weet ik wanneer Symone aan de slag gaat... 2 dagen later vertelde de staleigenaresse dat de problemen over waren. En, zo bleek later: weg bleven! Recent is hij verhuisd en weer laat hij hele vreemde dingen zien die ongemak suggereren. Hup: weer Symone vragen want ik heb geen idee wat ik eraan moet doen. SI gewricht rechts zit niet lekker. De dag erna ben ik benieuwd hoe ik Gandhi aantref. Zoals altijd haal ik hem met het halster uit de weide. Ik voel dat hij achter blijft dus draai me om en zie ik hem schouderbinnen lopen.....een paar meter verder zie ik daar toch het ultieme lang rond en laag! Ik geloof dat mijn paard mij zegt wat we moeten doen....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een springpaard was al een paar jaar aan het sukkelen. Hij had  spierproblemen en liep wisselend kreupel. Tijdens het consult kreeg ik als oorzaak van de klachten ‘tekenbeet’ door. De eigenaar bevestigde dat er twee jaar geleden Borrelia (ziekte van Lyme door tekenbeet) in het bloed was aangetoond. Omdat het paard volop in het wedstrijdseizoen zat was besloten een lichte antibiotica kuur te geven om een dip te voorkomen. Te licht, bleek nu.
Er werd naar aanleiding van het consult direct getest en inderdaad, nog steeds Borrelia. Ook dierenartsen hadden de huidige problemen van het paard niet aan de tekenbeet gelinkt. Nu kan de oorzaak gericht behandeld worden en kunnen paard en ruiter hopelijk snel weer de ring in!


"Ik heb een pony genaamd Dolce. Hij wordt in april 18 en ik heb hem dit jaar 16 jaar.
Ik loop sinds vorig jaar tegen een aantal dingen aan qua rijden en dergelijke en op dit moment kom ik er helemaal niet meer uit. Ik ben vorig jaar begonnen met opnieuw in te rijden van Dolce omdat de klik tussen ons helemaal weg was. Hij rende er van tussen en ging heel gemeen naar beneden duiken en nog meer van dat soort rare dingen. Daarna ben ik helemaal vanaf het begin af aan opnieuw begonnen vanaf de grond.
Op zich gaat het goed, alleen door een aantal omstandigheden heb ik nu al een paar maanden niet meer kunnen rijden. Wel gelongeerd.Het punt is dat ik na al die toestanden ook niet echt meer durf ondanks dat ik hem al zo lang heb. Toch is er iets veranderd waardoor het rijden minder vertrouwd is geworden. Ik hoop dat u ons zou kunnen helpen de juiste keuzes te gaan maken."

Symone: "De eigenaresse had al eens eerder een ‘reading’ laten doen en daar kwam uit dat de pony geen pijn had. Maar hij bleek wel pijn te hebben. Zijn hele rug en schouders zaten vast met de oorsprong in de wervelkolom. Hierdoor waren ook alle spieren vast gaan zitten. Ik heb een chiropractor of osteopaat aangeraden."
Dit heeft de eigenaresse direct opgepakt en gedaan. Hieronder haar reactie:

"Na jou behandeling was het al een beetje een andere pony, hij keek alweer beter uit zijn ogen en het bijten was ook minder geworden. De osteopaat is geweest en dit was een heel groot succes! Hij zat in zijn rug helemaal vast en de nieren werkten ook niet helemaal optimaal. Meteen na de behandeling trok Dolce een sprintje in de paddock en begon helemaal blij te springen en te bokken en te rennen. Echt geweldig om te zien dat hij zich zo snel `vrij` voelde na de behandeling. Nu een aantal dagen verder is onze oude band weer helemaal terug. We snappen elkaar weer beter en je ziet Dolce zienderogen opknappen. Zijn ogen staan weer zacht en liefdevol en hij bijt niet meer. Echt helemaal geweldig. Over 7 weken wordt hij nog een keer behandeld en dan is het helemaal klaar. Hij heeft nu een kuurtje om de nieren op te schonen. We beginnen eind van de week rustig met een beetje longeren en spelen en over 3 weken beginnen we wel een keer met rijden. Super bedankt voor alles!"


Symone heeft me met name geholpen bij mijn vorige paard met wie ik helaas niet matchte.
Ik had me heilig voorgenomen nóóit op te geven. Maar toen ik steeds al met zenuwen in de auto zat om naar de stal te gaan, de ongelukken steeds heftiger werden en er geen enkele verbetering zichtbaar was, durfde ik eindelijk te zeggen: 'Ik wil dit niet meer' en heb ik Symone's hulp ingeroepen. Ik dacht als redelijk nuchtere Groninger: 'Baat het niet dan schaadt het niet'
Uit het uitgebreide verslag van Symone bleek dat mijn macho paard mijn onzekerheid niet kon handelen, zoals hij zei:' ik voel haar angst en dat wil ik niet, ze moet eraf'. Hij wilde een duidelijke (mannelijke) leider en meer actie.
Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats...
Helaas was er geen mogelijkheid meer om mijn paard over te halen zich welwillender op te stellen en heb ik besloten hem te verkopen.
Door eerlijk te zijn heb ik hem kunnen verkopen aan professionals bij wie hij wel tot zijn recht komt. Zij vinden het een ‘heerlijk paard om mee te werken!’
Het contact met Symone gaf mij nieuwe inzichten in het gedrag van mijn paard maar bovenal de bevestiging dat dit spijtig genoeg de enige juiste keuze was.
Toen het zo ver was heeft Symone hem goed voorbereid op de lange reis en uitgelegd wat er ging gebeuren. Ik heb nog steeds een goed gevoel bij deze beslissing en het proces ernaar toe.

Symone: "Het eerste wat ik doorkreeg was dat het paard pijn in zijn rug had. Dat is in eerste instantie de reden geweest dat hij bokte en gevaarlijke sprongen maakte. De chiropractor heeft dit bevestigd en opgelost. De ruiter had na wat flinke valpartijen angst ontwikkeld. Het paard had het bokken nog vers in zijn systeem en gebruikte dat nu helaas tegen haar. Een paard met een zeer sterk karakter dat alleen respect had voor iemand die mentaal nog sterker was dan hij. Hij kon bijvoorbeeld ook niet met andere paarden samen staan. Uit het consult kwam dat de oorzaak hiervan lag in zijn jeugd waarin hij lange tijd alleen stond."


Nadat een ander paard op stal had laten weten dat mijn paard het zwaar zou hebben,  heb ik Symone gevraagd om met hem in contact te komen. Nou, daar rolde een heel verhaal uit, met heel wat boosheid, maar ook pijnklachten. Waarvoor ik uiteindelijk een chiropractor heb laten komen, die de pijnpunten had gevonden waar Symone ook op had gewezen. Daarnaast stonden er heel wat onderwerpen in het verslag waar ik geen weet van had, dat hij daar zich überhaupt mee bezig hield. Maar toch ook heel herkenbaar in het karakter van mijn paard. Ik ben Symone altijd nog heel erg dankbaar voor dat begingesprek en de vervolggesprekken die er zijn geweest. Het helpt me mijn paard beter te begrijpen en meer voor hem te kunnen betekenen.


Beste Symone,
Mijn kat van 17 jaar was sinds een paar weken vermist. Mijn vraag was waar hij kon zijn en wat er met hem is gebeurd. Ik heb toen 2 foto's van mijn kat aan jou gestuurd via de mail. En kort daarop kreeg ik van jou een mail terug met een verslag van mijn kat.
Mijn kat praatte via jou/jij bent het doorgeefluikje naar mij toe. Wat ik in het verslag allemaal las, daar was ik diep van onder de indruk. Eigenlijk alles wat ik al vermoedde werd sterk bevestigd door mijn kat. Alleen wilde ik het nog niet helemaal onder ogen zien. Uiteindelijk vertelde mijn kat dat hij was overleden. Maar voor mij had hij ook een hele mooie boodschap ! Dat was voor mij zo kostbaar! Dit was voor mij een bijzondere ervaring! Ik kan verder en het maakt mij erg rustig. Want immers hij heeft voor altijd een plaatsje in mijn hart!
Ik ben blij dat ik in contact met jou ben gekomen. En ik hoop dat je nog lang mensen en dieren mag helpen !


"Het was me al een tijdje opgevallen dat onze kat Roosje niet lekker in haar vel zat. Ze leek wel een beetje down. Ze wilde niet goed eten en zag er een beetje lusteloos uit......helemaal niet het katje zoals wij haar kennen. Ik heb Symone gevraagd om eens met haar te "praten"  en daar hebben we veel aan gehad . Het bleek dat Roosje last van buikpijn had en Symone kreeg  ‘wormen’ door.  Een wormkuurtje hielp heel snel, Roosje ging weer eten! Ook was ons vermoeden waar: we hadden al de indruk dat ze haar buitenvriendje (een zwerfkater in de buurt) miste! In het gesprek bleek dus dat ze inderdaad de kater miste! Die hadden we namelijk bij de buurvrouw ondergebracht en die hield hem een tijd binnen nadat hij gecastreerd was. Roosje was gewend om heel veel met de kater om te gaan en dat contact miste ze dus duidelijk. Gelukkig kon Symone haar duidelijk maken dat haar vriendje goed verzorgd werd en dat hij nog steeds leefde en dat hij binnenkort vast wel weer met haar wilde spelen. Dat gebeurde even later ook.  Zo gauw Roosje haar vriendje weer had gezien knapte ze helemaal op. Ook na het "gesprek" wat Symone met haar had voor die tijd kon je merken dat ze zich beter voelde. Ze werd rustiger. Nu is ze weer helemaal de "oude"  zoals ze was: vrolijk en aanhalig ! Symone heel erg bedankt voor je hulp & advies !"


Ik heb een aantal jaren paarden.Ze heten Donna, een arabische merrie en Erzo, een arabische ruin.  Ik voel me gelukkig  en blij als ik bij ze ben en ze geven me rust in mijn drukke leventje. Ik  merkte dat Donna altijd erg nerveus was en nooit ontspannen was. Niet naar mij toekwam maar altijd in de buurt van Erzo wilde blijven. Het aanraken vond ze niet fijn, borstelen al helemaal niet.  Als ik met haar bezig was keek ze waar hij was. Erzo was haar grote steun zo leek het. Door toeval (?)  hoorde ik over de behandeling met T.O.M. Ik maakte een afspraak. Donna was erg argwanend. Tijdens de behandeling merkte ik dat ze ontspande en ze werd slaperig. Ze leunde tegen Symone aan. Symone vertelde dat ze van Donna  doorkreeg dat ze veel moeite heeft gehad om haar veulens los te laten (ze heeft in het verleden veulens gehad) en verdriet had. Na de behandeling merkte ik een grote verandering in haar gedrag. Ze is erg toegankelijk naar mij geworden, komt naar me toe, laat zich knuffelen. We hebben een veel betere band en ik weet zeker dat ze nu ook in balans met zich zelf zal komen.

Mijn andere paard Erzo heeft een heel ander karakter, is stabieler en eigenlijk nergens bang voor. Hij heeft een jaar in een trainingstal gestaan, waar ik dagelijks kwam. Ik merkte toen al verandering in zijn gedrag, hij werd apatisch. Fleurde op tijdens de training maar dat was daarna meteen weg. Ook nu hij weer maanden bij mij en Donna staat merk ik nog de verandering.  Ik kon er niet achter komen wat het was. Al snel tijdens de healing werd hij schokkerig en begon te trillen, het leek alsof hij zich helemaal aan Symone overgaf.  Er kwam veel spanning bij hem vrij. Daarna gaf hij aan dat het genoeg was, hij liep een paar stappen bij haar weg en was rustig . Symone hoefde hem dus maar heel kort te behandelen. Ze kreeg van hem  door dat hij het niet leuk had gevonden in de trainingsstal, hij miste zijn moeder ( mijn vorige paardje) en er kwam verdriet bij hem vrij. Ook hij is na de behandeling weer een super sprankelend paard dat graag voor je wil werken . Symone bedankt voor je behandelingen !!!


Ik was diep onder de indruk van wat je ons verteld hebt, heel bijzonder.
Je slaat de spijker op zijn kop, ook met karaktereigenschappen die jij niet kon weten.
Vanavond voor het openen van dit verslag de pony's verweid naar een kampje met sappig gras, dus we verstaan elkaar ook een beetje. Het is mooi dat er mensen zijn met zulke gaven, wij gaan graag verder met je hulp.


We zijn dus aan de slag gegaan en je hebt een paar mensen die nog niet overtuigd waren nu echt aan mij moeten laten toegeven dat dit geen toeval kan zijn, ze waren echt zo verrast Noelle fitter en levendiger terug te zien en te zien dat de dierenarts vaststelde wat jij en Noelle aangaven.


Wauw, dit had ik niet verwacht maar ben erg blij met je bevindingen. Jij beschrijft exact wat ik voel als ik met haar bezig ben. Je mag best weten dat ik er behoorlijk geëmotioneerd van ben omdat jij de beschrijving zo dicht bij mijn gevoel legt. Dank je wel daarvoor.


Wat betreft zijn gezondheid, ik wist dat er nog wat was, maar wat? Naar aanleiding van jouw verslag heb ik afgelopen vrijdag foto's laten maken van zijn wervels, heupen, bekken. Hieruit blijkt dat Beau artrose heeft. Op dit moment zijn er 3 plekken waar de wervels aan elkaar aan het groeien zijn en daar kunnen zenuwen enz. tussen zitten en bot over bot kan schuren, dit geeft de pijn, ook zoals jij beschrijft.


Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn merrie, van nu 19, drie jaar door iemand anders verzorgd. In de 2e helft van 2012 is ze vier! keer verhuisd maar ze staat nu, weer onder onze hoede, in een goede stal. Helaas was ze met name buiten extreem onrustig, ze was voortdurend aan het ijsberen en maakte geen contact met andere paarden. We hebben Symone om hulp gevraagd en in een heel persoonlijke healing is er veel naar voren gekomen, onder andere werd heel duidelijk wat haar onrust verklaarde, maar er kwamen ook andere zaken die ons persoonlijk betroffen naar voren.
Het was een geweldige ervaring om de reacties van het paard te zien en te voelen, en de blik in haar ogen op bepaalde momenten hebben diepe indruk gemaakt. Het mooiste is natuurlijk dat haar onrust daadwerkelijk per direct verdwenen was!! Dank je Symone!


Ontzettend bedankt, ook namens Speedy, dat je Quantum Touch wil geven want dat heeft hij echt nodig. Ik merk het altijd aan hem als hij het gehad heeft. Dan is hij weer helemaal de oude.


Mijn kater Flop heeft suikerziekte. Hij is een hele angstige kater, die ongeveer 7 jaar geleden is komen aanlopen. Hij wil soms wel een beetje aangehaald worden, maar heeft nog nooit bij me op schoot gezeten.
Elke ochtend moet hij insuline hebben, het liefst steeds op dezelfde tijd. In het begin liep hij altijd weg als hij geprikt moest worden. Het was een marteling voor hem en mij en ik werd er echt wanhopig van.
Ik zocht hulp bij Symone en zij heeft, met een foto van Flop, contact met hem gezocht. Sindsdien laat hij zich nu altijd zonder probleem elke ochtend prikken. Hij weet dat dat goed voor hem is.
Titia.Onze Lobbes was al wat ouder en gehandicapt toen we hem namen. Ik was helemaal verkocht toen ik hem zag en was bang dat hij nooit een nieuw baasje zou krijgen. Ik wilde graag zijn laatste jaren voor hem zorgen. Na een half jaar bleek hij meer gezondheidsproblemen te hebben. We lieten hem opereren, maar na een jaar ging hij steeds verder achteruit. Een tijd van zorgen en verzorgen volgde. Soms dachten we dat hij geen Lobbes-waardig leven meer had en vroegen we ons af of we hem in moesten laten slapen. Maar Lobbes leek, ondanks alles, intens te genieten van zijn leven met ons. In deze periode van twijfels heeft Symone contact met Lobbes gehad. Door het gesprek tussen Symone en Lobbes hebben we ervoor gekozen Lobbes nog zo lang mogelijk te laten genieten van ons leventje samen. Dat was namelijk zijn wens. Een aantal maanden later merkten we dat Lobbes continue gestrest reageerde op de (wond)verzorgingen. Lobbes zat niet lekker meer in zijn vel. Zijn leven naderde zijn einde en we hebben hem uiteindelijk toch in laten slapen.
Symone, dankzij je contact met Lobbes hebben we de laatste maanden met zijn drietjes intens beleefd. Dit heeft ons veel rust gegeven bij de uiteindelijke moeilijke keuze. Enorm bedankt voor de integere manier waarop je met Lobbes en ons hebt gesproken!
Marie JoséOrchidee
Mijn lieve Arabische merrie Orchidee was al langere tijd ziek. In maart 2011 is er bij haar een kwaadaardige tumor uit haar staartwortel verwijderd. Lange tijd leek het goed te gaan, maar in augustus 2011 ontdekte ik meerdere uitzaaiingen. Toen ging het heel snel bergafwaarts met haar. Symone heeft in die tijd veel gefungeerd als telefoonlijn tussen mij en het paard. Zo kon de merrie mij aangeven hoe zij zich voelde en wat ik nog voor haar kon doen. Ook heb ik haar via Symone kunnen voorbereiden op de dood en de manier van inslapen. Dit gaf mij heel veel rust, maar nog veel belangrijker het paard ook. Hierdoor is het allemaal heel vredig verlopen en heb ik er een goed gevoel aan overgehouden, los van het verschrikkelijk gemis. Ik weet dat ze er altijd zal zijn.
Ook heeft ze  Orchidee quantum touch gegeven om de laatste dagen van haar leven prettiger te maken en aan te sterken voor het naderende eind.
Symone neemt echt de tijd voor je dier, je krijgt een uitgebreid verslag en ze staat direct voor je klaar. In het geval van Orchidee heeft ze meerdere dagen achter elkaar contact gemaakt, ook omdat ik soms weer een nieuw vraag voor haar had. Niets was haar te veel. Het geeft je ontzettend veel steun en dat is fijn bij zo’n heftig besluit. Het is erg fijn te weten hoe je paard er tegenover staat. Symone bedankt, voor je waardevolle liefde en steun tijdens deze moeilijke dagen!Apple
Toen één van mijn paarden een lange reis voor de boeg had i.v.m. een verblijf in het buitenland, heb ik Symone gevraagd haar voor te bereiden op het verlaten van de kudde, de reis en de aankomst op haar nieuwe plek. Ik vond dat belangrijk omdat het paard nogal moeite had met kleine ruimtes en ze voor het vervoer in een vrachtwagen moest. Ook was zij niet gewend op stal te staan, maar zou ze in de nacht aankomen en dan wel eerst even op stal moeten. Symone heeft haar op dit alles kunnen voorbereiden wat ervoor zorgde dat ze de reis zeer goed heeft doorstaan en bij aankomst heel relaxed op stal was. Doordat het paard wist wat haar te wachten stond, was ze niet onnodig in de stress of overdonderd.
Het is ontzettend fijn voor je paard dat iemand als Symone je paard kan voorbereiden op moeilijke of spannende situaties. Dit maakt het absoluut gemakkelijk voor het dier.
Daarnaast heeft ze Apple quantum touch gegeven, waar het paard erg goed op reageerde.Maaike: "Poes Dida is een jaar geleden bij me komen aanlopen. Ze wilde heel graag aangehaald worden en bij me zitten, maar dan opeens beet ze me en soms heel venijnig. Ze kromp dan ook ineen alsof ze verwachtte dat er een klap zou komen. Wat ik ook probeerde, het bijten bleef. Totdat Symone contact met haar heeft gehad en bleek dat het bijten kwam door een emotionele pijn, een blokkade dus. “Ik bijt in de hand die me liefheeft”, zegt ze zelf. Symone heeft haar een energetische behandeling gegeven en haar verteld dat ze goed is zoals ze is. Sindsdien bijt ze bijna niet meer, soms schuurt ze even met haar tanden langs mijn hand, maar dat was het dan ook. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen en dat Dida nu lekkerder in haar vel zit!